Review: Verleidelijk Gezond!

Review: Verleidelijk Gezond!

Review: Verleidelijk Gezond!

Waar denk jij aan bij verleidingen? Naast mooie mannen (haha) denk ik vooral aan comfort food, wijntjes en een sigaret op een feestje. Gezonde dingen, dat is eigenlijk het laatste wat in me opkomt. Toch kunnen verleidingen ook heel gezond zijn, stelt Elly Rietschote. Ze is bekend van Ellysgezondekeuken en schrijfster van het boek ‘Verleidelijk gezond!’. Ze neemt de lezer aan de hand om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en dat blijkt echt helemáál niet ingewikkeld!

Tien verleidingen

Het eerste gedeelte van het boek, ongeveer een derde, wijdt Elly aan het bespreken van de tien grootste verleidingen waarvan we ze vaak moeilijk kunnen weerstaan. Denk bijvoorbeeld aan gemaksvoedsel, snoepen, roken, te weinig water drinken, vastgeroeste gewoonten en te veel zitten. In haar boek geeft ze niet alleen wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar ook diverse tips hoe je deze verleidingen te slim af kunt zijn. Wanneer je dit onder controle hebt, ben je al een heel eind op weg naar een gezonde leefstijl! En dit hoeft echt niet rigoureus.

“Vind je het moeilijk om deze tips door te voeren? Doe het dan stap voor stap. Of maak een compromis. Begin bijvoorbeeld met één glas water te drinken in plaats van een calorierijke frisdrank. Vervang je frisdrank, maar niet je koffie met melk en suiker. Liever iets veranderen dan niets!”

En zo is het maar net. Je hoeft echt niet aan de shakes of strenge trainingsprogramma’s om een gezonde leefstijl te hebben. De kleine veranderingen in het dagelijks leven zijn júíst de veranderingen die van grote invloed kunnen zijn op je gezondheid.

Verrassende recepten

Het blijft niet alleen bij het bespreken van de verleidingen. Het boek staat voor een groot deel uit diverse recepten die heel goed passen in een gezond eetpatroon. Geen standaard groente, vlees en aardappels. Wel een heleboel heerlijke en vooral verrassende recepten die in een handomdraai klaar zijn!

kip tandoori

De recepten zijn onderverdeeld in diverse hoofdstukken en er is echt voor ieder wat wils. De meeste recepten bevatten een korte ingrediëntenlijst en de producten zijn allemaal gemakkelijk te verkrijgen. Dure ‘superfoods’ als chiazaad en tarwegras vind je dan ook niet terug in dit boek.
Onder iedere beschrijving van de bereiding worden ook alternatieven beschreven, bijvoorbeeld als je een ingredient niet in huis hebt of iets niet lust. Handig! Ook wordt per gerecht de voedingswaarden besproken. Je vindt in dit boek geen overzicht van het aantal calorieën of koolhydraten. Wel kun je hier terugvinden waarom de gebruikte ingrediënten zo gezond zijn. Op deze manier verbreed je je kennis over voeding en voedingswaarden terwijl je aan het koken bent.

 Mijn mening

Verleidelijk Gezond! is een boek wat gevuld is met goede tips en heerlijke recepten. Verrassend en origineel vind ik het bespreken van de tien verleidingen. Hierdoor krijg je echt beter zicht op wat nou goede gewoonten zijn en wat niet. De recepten zijn naar mijn idee ook echt de moeite waard. Ik heb twee gerechten uit het boek gemaakt, en zowel mijn vriend als ik zijn hier erg enthousiast over. Voor het eerst maakte ik Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes. En óh man, het was de lekkerste Kip Tandoori die ik ooit heb geproefd!

Ben je ook benieuwd geworden naar het boek Verleidelijk Gezond! van Elly Rietschote? Je kunt het boek voor 22,50 bestellen via haar site, of door haar een berichtje te sturen via Facebook. En echt, het is iedere euro waard!

Liefs, Kim

5 thoughts on “Review: Verleidelijk Gezond!

    1. Kim Post author

      Dankje! Het boek is sinds vorige week uit, dus vandaar dat het wellicht nog wat onbekend is. Maar een leuk boek is het in ieder geval zeker!

      X Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>