Oosterse risotto met kip en cashewnoten

Oosterse risotto met kip en cashewnoten

Oosterse risotto met kip en cashewnoten

Ik ben dol op risotto, en hoewel het van oorsprong een Italiaans gerecht is, leek het me lekker om het eens op een andere manier te proberen. Oosterse risotto met groene curry bijvoorbeeld! Helemaal niet moeilijk en zoooooo lekker dat je bijna het dubbele zou koken om twee borden te kunnen opeten. Komt ie! 

Wat heb je nodig?

IMG_20150107_175235

Voor twee personen
– 150 gram risotto
– 300 gram kipfilet (of kippendijen, nog lekkerder!)
– 750 ml kippenbouillon (van één bouillonblokje)
– 400 gram gemengde wokgroenten
– Thaise groene curry (3 eetlepels)
– 150 ml kokosmelk
– cashewnoten
– rode ui
– twee teentjes knoflook
– citroen
– olijfolie om in te bakken

Hoe maak je het?

IMG_20150107_175319Verhit wat olijfolie in een wokpan en voeg de stukjes kipfilet toe, samen met een eetlepel van de currypasta.

IMG_20150107_193204Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en laat deze op een zacht vuurtje staan.

IMG_20150107_193308Leg de kip even apart op een bordje als deze gaar is.

IMG_20150107_180357Snijd de ui en knoflook in grove stukken en fruit deze kort in wat olijfolie. Dit kan gewoon in dezelfde pan als de kip zonder deze af te wassen!

IMG_20150107_194623Voeg de risotto toe en bak het geheel kort aan tot de rijst glazig ziet.

IMG_20150107_195856Voeg een flinke scheut bouillon toe, zodat de rijst hierin kan koken. Blijf roeren en wacht telkens tot de bouillon door de risotto is opgenomen voor je er opnieuw een scheut bouillon aan toevoegt. Ga net zo lang door tot de bouillon op is. Dit duurt ongeveer vijftien minuten.

IMG_20150107_200008Als de rijst bijna gaar is, kun je de wokgroenten toevoegen

IMG_20150107_200300Als de groenten wat geslonken zijn, kun je de kip, de rest van de currypasta en de kokosmelk toevoegen.

IMG_20150107_200418Knijp tot slot een halve (of een hele) citroen uit boven de pan. Geeft het net even een frisse finishing touch!

IMG_20150107_192208Voeg tot slot nog wat cashewnootjes toe aan het gerecht. Eet smakelijk!

Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>