Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Healthy baking! Ik vind het wel wat. Vandaag maakte ik een bananenbrood. Op internet zijn tal van recepten te vinden. Dit is slechts één manier. Wel een hele easy peasy manier en súper lekker!

Wat heb je nodig?

bananenbrood ingredienten

– 3 bananen
– 100 gram volkoren tarwemeel of amandelmeel
– 80 gram havermout
– theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– handje noten
– handje rozijnen
– eetlepel honing
– theelepel kaneel

En zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Prak de drie bananen met een vork helemaal fijn tot een papje
  • Meng in een andere kom het meel, havermout, bakpoeder en kaneel
  • Voeg de bananen en de drie eieren hieraan toe
  • Meng het geheel ongeveer een minuut met een mixer met deeghaken
  • Voeg tot slot een handje rozijnen, een handje (grof gehakte noten) en de honing toe en roer het door met een lepel
  • Vet een kleine ovenschaal of cakeblik goed in met olijfolie
    • Tip! Je kunt ook een vel bakpapier in je vorm leggen. Op deze manier hoef je geen olie te gebruiken
  • Giet het mengsel in de vorm en zet deze ongeveer 45 minuten in de oven

Enjoy! :)

Liefs, Kim

Banaan prakken

Ingrediënten bananenbrood

Bananenbrood

bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood


bananenbrood

bananenbrood

10 thoughts on “Bananenbrood

  1. Kiss & Make-up

    Lekker, dit wil ik zeker eens proberen! Elk weekend bakken mijn verloofde en ik samen iets – vandaag brownies, heb er net twee grote op, mmm – dus misschien maken we volgende week jouw recept wel.

    1. Kim Post author

      Haha wat gezellig! Brownies zijn ook altijd goed. :) Mocht je bananenbrood maken volgend weekend, dan ben ik wel benieuwd wat je ervan vindt!

    1. Kim Post author

      Ja, ik vind van wel! Natuurlijk niet zo zoet als suikerbrood ;). De zoetigheid komt vooral door de honing, de rozijnen en de banaan. Als je van zoet houdt kun je het beste flink rijpe bananen gebruiken en wat extra honing en rozijnen toevoegen.

  2. Pingback: Food Diary #1 | Health blog | Notendopje.nl

  3. Lisa

    Ik had speltmeel gebruikt! Ook echt een aanrader :) En stukjes chocola ipv rozijnen. Ik maak het regelmatig en zo kan je fijn afwisselen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>